Reanimeren kan een zaak zijn van leven of dood. Toch weet driekwart van de Nederlanders niet wat je nou moet doen, als iemand een hartstilstand krijgt.

Kunt u een leven redden? Hulp bieden binnen de eerste 6 minuten na een hartstilstand is cruciaal en kan een leven redden. Reanimeren en defibrilleren met de AED is eenvoudig te leren. Meld u nu aan voor een reanimatiecursus / AED cursus bij EHBO vereniging Lucas Vinkeveen. En volg elk jaar een herhalingsles. Dan gaan de handelingen als vanzelf in geval van nood.

Bij een reanimatie/AED cursus leert u hoe u: een hartstilstand herkent; het bewustzijn en de ademhaling van het slachtoffer controleert; moet reanimeren en leert u hoe de AED er uitziet, hoe deze werkt en hoe u dit apparaat moet gebruiken in combinatie met het reanimeren. Elke week worden in ons land 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Het gebeurt vaak thuis, op het werk of buiten op straat. Nu overleeft 10 tot 20% van de slachtoffers een hartstilstand.

Meer informatie over dit onderwerp?

Wilt u meer informatie over een Reanimatie – AED opleiding? U kunt hiervoor terecht bij de EHBO-vereniging Lucas Vinkeveen. Reanimatiepartner van de Nederlandse Hartstichting. T

E-mail: ehbolucasvinkeveen@gmail.com en www.ehbolucasvinkeveen.nl