EHBO Vereniging Lucas

Wij zijn op 30 november 1948 opgericht.

Eerste hulp is een vaardigheid die alledaagse ongevallen kan voorkomen, maar altijd onverwachts  van je gevraagd wordt. Mensen kunnen hulp nodig hebben in situaties, omdat ze onwel worden, een hartstilstand krijgen. Deskundige en geoefende hulpverleners zijn letterlijk van levensbelang. Zij kunnen handelen,  omdat ze weten wat ze (moeten) doen.  Bij ons kunt u een cursus volgen voor Eerste Hulpverlener en Reanimatie/AED.

EHBO-diploma

De vereniging heeft tot doel te bevorderen al datgene, wat kan leiden tot het voorkomen van ongevallen en het verlenen van verantwoorde lichamelijke en geestelijke hulp bij ongevallen. Met een EHBO-opleiding leert u levensreddende handelingen en algemene eerste hulp.

Reanimatie en verbandleer

Daarnaast is het tegenwoordig verplicht om reanimatie en verbandleer met goed gevolg af te sluiten. Per 1 september 2009 is ook de opleiding AED verplicht gesteld bij het EHBO-diploma.

Herhalingslessen

Om het EHBO-diploma geldig te houden en de EHBO vaardigheden actueel te houden, bieden wij ook herhalingslessen aan. In de herhalingslessen wordt niet alleen de leerstof van het EHBO-diploma herhaald, maar zit ook verdieping van de EHBO-vaardigheden en kennis.

Reanimatie/AED opleiding

Als Reanimatiepartner van de Hartstichting verzorgen wij ook reanimatie- en AED-cursussen. Om het certificaat geldig te houden dient elk jaar een herhalingsles te worden gevolgd.

EHBO dienstverlening bij evenementen

Onze vereniging biedt haar dienstverlening aan bij evenementen voor verenigingen en instanties in de omgeving. Onze goed opgeleide en ervaren EHBO’ers worden hierbij ingezet.

LOTUS-slachtoffers

LOTUS-slachtoffers zijn een belangrijke ondersteuning voor de EHBO’er om situaties zo echt mogelijk na te bootsen. Tijdens de beginnerscursus en herhalingslessen gebruiken wij regelmatig LOTUS-slachtoffers. De vereniging beschikt over 4 Lotus-slachtoffers.