Centraal bij de eerste hulpverlening staat de kwaliteit van de hulpverlener. Wie vijftien jaar is kan al deelnemen aan een opleiding Eerste Hulp Bij Ongelukken. Op een EHBO opleidingscursus leert u wat moet worden gedaan, maar ook wat moet worden nagelaten, wanneer u in aanraking komt met slachtoffers van een ongeval.

Ieder jaar starten wij in het najaar een opleiding tot het EHBO diploma met AED. De opleiding wordt gegeven door een kaderinstructeur die wordt bijgestaan door een Lotus-slachtoffer. Een Lotus-slachtoffer is ervoor opgeleid om ongevallen zo goed mogelijk na te spelen. Tijdens de opleiding wordt veel aandacht besteed aan het oefenen van praktijksituaties

Inhoud cursus

In de EHBO opleiding leer je alle vaardigheden om kleine tot grotere letsels te behandelen en erger te voorkomen. Van botbreuken en schaafwonden tot ernstige bloedingen en shock. In de cursus leer je op een juiste manier hiermee om te gaan. Bij de EHBO cursus is de aantekening verbandleer, reanimatie en AED inbegrepen.

Meer informatie

Bij de cursus zijn het EHBO lesboek, alle lesmaterialen en het examen inbegrepen. Aan het eind van de opleiding, na het succesvol afronden van het examen, ontvang je het diploma Eerste Hulp van het Oranje Kruis. Hierna houd je met tenminste 4 herhalingslessen per seizoen uw EHBO diploma actueel. Wij werken praktijkgericht aan het bijhouden van de Eerste Hulp competenties.

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd in een van onze cursussen? Neem contact op met ons op of schrijf u hier direct in.