Home » Aanbod » Cursussen

Cursussen

ehbo KUSSENEHBO opleiding

Centraal bij de eerste hulpverlening staat de kwaliteit van de hulpverlener. Wie vijftien jaar is kan al deelnemen aan een opleiding Eerste Hulp Bij Ongelukken. Op een EHBO opleidingscursus leert u wat moet worden gedaan, maar ook wat moet worden nagelaten, wanneer u in aanraking komt met slachtoffers van een ongeval.

Ieder jaar starten wij in het najaar een opleiding tot het EHBO diploma met AED. De opleiding wordt gegeven door een kaderinstructeur die wordt bijgestaan door een Lotus-slachtoffer. Een Lotus-slachtoffer is ervoor opgeleid om ongevallen zo goed mogelijk na te spelen. Tijdens de opleiding wordt veel aandacht besteed aan het oefenen van praktijksituaties

Inhoud cursus

In de EHBO opleiding leer je alle vaardigheden om kleine tot grotere letsels te behandelen en erger te voorkomen. Van botbreuken en schaafwonden tot ernstige bloedingen en shock. In de cursus leer je op een juiste manier hiermee om te gaan. Bij de EHBO cursus is de aantekening verbandleer, reanimatie en AED inbegrepen.

Meer informatie

Bij de cursus zijn het EHBO lesboek, alle lesmaterialen en het examen inbegrepen. Aan het eind van de opleiding, na het succesvol afronden van het examen, ontvang je het diploma Eerste Hulp van het Oranje Kruis. Hierna houd je met tenminste 4 herhalingslessen per seizoen uw EHBO diploma actueel. Wij werken praktijkgericht aan het bijhouden van de Eerste Hulp competenties.

 

Reanimatie- en AED-cursussen

Stelt u zich eens voor. U loopt op straat of bent thuis. Opeens krijgt iemand in de buurt van u -een familielid, vriend of bekende- een hartstilstand. Het kan zo maar gebeuren. In Nederland krijgen jaarlijks ruim 15.000 mensen een hartstilstand. Een groot deel daarvan vindt plaats in en om het huis. Om de getroffenen een zo groot mogelijke kans op overleving te geven, heeft de overheid besloten dat iedereen een Automatische Externe Defibrillator (AED) mag gebruiken om levens te redden. Kunt u reanimeren? Vergeet u dan niet elk jaar een herhalingsles te volgen, want op een dag is het geen oefening.

Reanimeren en defibrilleren met de AED is eenvoudig te leren. Tijdens een reanimatiecursus leert u op een oefenpop wat u bij een hartstilstand moet doen.  U leert hoe u:

  • een hartstilstand herkent
  • moet reanimeren
  • de AED werkt en gebruikt

De reanimatie wordt geleerd volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad, de NRR.

De eerste 6 minuten bij een hartstilstand zijn namelijk van levensbelang. En als u kunt reanimeren en defibrilleren, kunt u een leven redden.

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd in een van onze cursussen? Neem contact op met ons op of schrijf u hier direct in.